Oprava najväčšieho mosta v Snine sa skončí v závere tohto roka

18.08.2012 Snina

Snina 18. augusta (TASR) - Od júla 2012 je predmetom rekonštrukčných prác Most SNP, ktorý je vstupnou bránou do mesta Snina. Oprava spomínanej stavby, využívanej mnohými motoristami pri cestách na Ukrajinu, sa ukončí ešte v tomto roku.

Most, ktorý stojí nad riekou Cirocha, bol postavený v roku 1966. V posledných rokoch sa pod jeho poškodenie a následný havarijný stav podpísal nárast automobilovej dopravy. "Na moste došlo k uvoľneniu predpätia v jeho nosnej konštrukcii," informovala TASR hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Iveta Fedorová.

Ako dodala, stavebné práce sa v súčasnosti realizujú na pravej strane mosta v smere do Sniny. "V tejto časti sú už odstránené nosníky, vybúraný pôvodný lôžny prah a začína sa s viazaním armatúry pre nový lôžny prah. Zostáva tu ešte osadiť nové nosníky, rímsy, zábradlia, opraviť vozovku a práce sa následne presunú na druhú stranu mosta," doplnila hovorkyňa.

Spomínaná cestná stavba, ktorou prechádza cesta I. triedy na hraničný priechod Ubľa-Malyj Bereznyj, je momentálne priechodná pre motoristov v jednom jazdnom pruhu. Most by mal byť sprejazdnený obojsmerne po ukončení jeho opravy najneskôr v závere tohto roka. Rekonštrukčné práce s nákladmi približne 775.000 eur realizuje spoločnosť C.M.R. Slovakia.
 

Vyberte región